به گزارش آوای شمال؛
آوای شمال/ مجید سعیدی در جمع خبرنگاران مازندران اظهار کرد: سرطان معده در شمال کشور به ویژه در مازندران شایع است.
وی با اعلام اینکه عوامل مختلفی در بروز بیماری سرطان دخالت دارند، افزود: مرکز تحقیقات سرطان در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال بررسی وضعیت کانسر معده در استان است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: ژنتیک، جهش ژن و شیوه زندگی مردم در بروز سرطان تاثیرگذار است، تحقیقات در این زمینه در حال انجام است و هنوز به نتایج قطعی در این زمینه نرسیدیم.
این مسئول اضافه کرد: عواملی مانند نوع تغذیه و پخت غذا به ویژه طبخ کباب با ذغال هم از عوامل خطرناک در کتابهای پزشکی ذکر شده است ولی این موارد هم در دست بررسی است.
سعیدی ادامه داد: ریزفاکتورهای زیادی در بروز سرطان دخیل است که این موارد در دست بررسی است.
وی در ارتباط با باقیمانده سم و بحث آلودگی آب، بیان کرد: برای طرح موضوع و اظهارنظر در این موارد باید به لحاظ علمی به نتیجه مناسبی برسیم و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ارتباط با وجود باقیمانده سم در برخی از محصولات تولیدی مازندران، گفت: بررسیها ما در این مرکز خلاف این موضوعات را اثبات میکند.
سعیدی با اعلام اینکه مدتی در مازندران شایعه شده بود که برنج تولیدی استان آرسنیک دارد، افزود: ما در تحقیق به این موضوع دست پیدا کردیم که واقعا برنج مازندران آرسنیک ندارد.
وی در پایان درباره وضعیت سرطان در مازندران و کشور گفت: میانگین سرطان ایران کمتر از دنیا است و حتی میانگین سنی سرطان در کشور ما نسبت به دیگر کشورها پایین است.