به گزارش آوای شمال؛
آوای شمال/ چند روزی است که عکسهای تخریب شده از بنای تاریخی و کهن فخرالدین روستای گلمای ساری در سطح رسانههای مازندران و فضای مجازی دست به دست میشود.
براساس اطلاعات دریافتی از مخاطبان و مردم در حال حاضر محل این برج به جولانگاه افراد معتاد و سودجو تبدیل شده است.
در همین ارتباط با عبدالمطلب شریفی معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفتوگو کردیم.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان این مرکز را برای بررسی وضعیت خسارتها به منطقه اعزام کردیم، گفت: برنامهریزی برای مرمت این برج تاریخی در برنامه قرار دارد.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اظهار کرد: اعتبار برای مرمت بنای تاریخی برج پیزا ساری در نظر گرفته شده است.
این مسئول در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون این بنای تاریخی مورد توجه قرار نگرفت، افزود: در گذشته بخشی از برج مرمت شده است، در حال حاضر به دلیل حضور افراد سودجو و تخلیه قسمت زیرین برج اعتبار ویژهای برای جلوگیری از تخریب این برج اختصاص پیدا کرده است.
شریفی با اعلام اینکه این برج مربوط به قرن هشتم هجری است، افزود: برجهای آرامگاهی مربوط به این قرن است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون نباید اعتباری برای حفظ این بنا اختصاص پیدا میکرد، گفت: از گذشته اعتبارات مناسبی اختصاص دادیم.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در پاسخ به سؤال دیگری که آیا نباید برجهای از این دست به صورت حساب شدهتر محافظت شود، افزود: یگانهای این سازمان به صورت دورهای از آثار تاریخی بازدید میکنند ولی اینکه یگان دائم در این منطقه حضور داشته باشد در حال حاضر این شرایط وجود ندارد.
این مسئول در پاسخ به این سؤال که آیا این برج به لحاظ تاریخی ارزشی ندارد که نگهبان دائمی در محل حضور داشته باشد، گفت: ارزش تاریخی این برج بسیار زیاد است، ولی مانند این برج در استان ۸۰ مورد دیگر وجود دارد.
شریفی بیان کرد: در حال حاضر بابت اعتبار حراست مشکلی نداریم ولی اینکه گفته شود این مجموعه رها شده است را نمیپذیرم، امکان اختصاص اعتبار برای نگهبان ویژهای برجهای از این دست که آیا محل مراجعه معتادان میشود در حال حاضر مطرح نیست،برخی از بناهای تاریخی در مرکز استان هم گاهی مورد تعددی افراد سودجو یا معتاد قرار میگیرد.
وی ادامه داد: مهمترین دغدغه ما حفاظت از بنا است، ولی برجها و بناهای تاریخی به صورت کامل رها نمیشود و سرکشی از این بناها در پروسه زمانی مشخص انجام میشود.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اظهار کرد: این که همه بناهای تاریخی مازندران به صورت کامل حراست شده و نگهبان اختصاصی برای آنها تعیین شود وجود ندارد.
شریفی درباره نصب دوربین نظارت تصویری در این مجموعه، گفت: تا جایی که امکانش وجود داشته باشد نسبت به نصب دوربین نظارت تصویری اقدام میشود و در بسیاری از نقاط هم در حال انجام است.