به گزارش آوای شمال؛
آوای شمال/ قربانعلی راستا با تقدیر از زحمات خالصانه وبیریای هیئات مذهبی در ایام کرونایی در ضدعفونی معابر شهری و روستایی ، دستگیری نیازمندان، انفاق مؤمنانه و آگاهیبخشی جامعه هدف تقدیر و تشکر کرد.
رئیس شورای هیأتهای مذهبی شهرستانهای سوادکوه و سوادکوه شمالی با بیان اینکه برنامههای ماه محرم بر اساس دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا اجرا میشود، گفت :عزاداری امام حسین (ع) به تعطیلبردار نیست و بصورت خانوادگی و یا در شرایط سختتر هم امکان برگزاری دارد و با توجه به امتحانی که در شبهای قدر پس دادیم و اثبات منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قشر مذهبی بیش از همگان مقید به رعایت ضوابط بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی هستند، سناریوی فعلی ما برگزاری این مراسمها با رعایت ضوابط بهداشتی تنظیم شده ستاد مقابله با کرونا است.
راستا با بیان اینکه برگزاری مراسمهای سوگواری حضرت اباعبدالله(ع) و یاران باوفایش از آرمانها و وظایف اصلی هیأتهای مذهبی است، افزود: هیأتهای مذهبی با برپایی عزای حسینی به رسالت اصلی و ذاتی خود عمل میکنند.
عضو شورای هیأتهای مذهبی سوادکوه و سوادکوهشمالی با اشاره به اینکه در آستانه ماه محرم قرار داریم و هیاتهای مذهبی دارای آمادگی لازم و تمهید مقدمات بهداشتی برای برگزاری مجالس محرم در شرایط کرونایی باشند و منتظر اعلام دستورالعمل نهایی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و سازمان تبلیغات اسلامی کشور در این خصوص هستیم و از همه دستگاهها، نهادها، شرکتهای دولتی و غیردولتی، مراکز بهداشتی درمانی، متولیان فرهنگی و بانیان خیر درخواست میکنیم تا در تهیه و توزیع بستهها و اقلام بهداشتی(ماسک، دستکش و محلولهای ضدعفونی) به کمک هیأتهای مذهبی بشتابند.
وی افزود: شیوههای متفاوت برای برگزاری عزاداریها با هماهنگی کمیتههای ستاد هماهنگی محرم اجرایی میشود که شامل عزاداری درفضای باز با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در بازه زمانی کوتاه، بصورت هیأتهای مجازی،هیأتهای کوچک و خانوادگی میباشد و ازطرفی هیأتها بایدازتجمعات بزرگ خلاف پروتکلهای بهداشتی و مغایر با دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا خودداری کنند.
رئیس شورای هیئات مذهبی شهرستانهای سوادکوه و سوادکوه شمالی، اظهار کرد: از رؤسای هیأتهای مذهبی شهری و روستایی شهرستان میخواهیم ضمن سازماندهی و نظارت براجرای پروتکلهای بهداشتی، ضوابط سختگیرانهای برای برگزاری مراسمهای عزاداری محرم در محله خود داشته باشند و بیشتر از ظرفیت جوانان هیأتی استفاده شود و از حضور افراد بیمار به صورت جدی جلوگیری شود و از اکیپهای بهداشتی درمانی و کیتهای تبسنج استفاده گردد و نسبت به فضاسازی و تبلیغات در شأن شهدای دشت کربلا اهتمام جدی داشته باشند.
راستا خواستار نصب علائم هشداری و ضوابط و مقررات در ورودی محل برگزاری مراسمها شد و اولویت اصلی در برگزاری مراسمهای عزاداری را رعایت سلامتی عزاداران حسینی ذکر کرد و افزود:نذورات بانیان خیر و خیرین را برای تهیه، خرید ماسک و بستههای بهداشتی و کمک مؤمنانه به تهیه ارزاق مردمی که به نوعی توانایی مالی ندارند، ساماندهی و از نیازمندان دستگیری کنند.
راستا، افزود:متاسفانه در سالهای اخیر تا آنجا که یادم است، هیأتهای مذهبی از بودجه دولتی بهرهمند نشدند ولی برخی سازمانهای مردم نهاد برخوردار شدند و البته ما شرایط تحریمی و اوضاع نامناسب اقتصادی کشور را درک میکنیم و لذا تمامی برنامههای هیئات بصورت خودجوش، مردمی و با استفاده از ظرفیت بانیان خیر، خیرین و هیأتیها شد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که یکی از آسیبهای هیأتهای مذهبی، غلو و خرافات است، عنوان کرد: ضروری است هیأتهای مذهبی با حضور کارشناسان اهل فن دین از خرافات و غلوهای معمول دور باشند.
وی خاطرنشان کرد:حدود ۱۲۰ هیأت ثبتشده در سوادکوه و سوادکوهشمالی حضور دارند که بیشترآنها دارای مجوز هستند و از هیأتهای عزاداری ثبتنشده وبدون مجوز استدعا داریم جهت ثبت هیأت با در دست داشتن مدارک وتکمیل فرمهای مربوطه به دفتر تشکلهای دینی اداره تبلیغات اسلامی سوادکوه مراجعه کنند تا مقدمات کار انجام شود و ضمن تقدیر از عزیزان شورای اسلامی و شهرداریها برای فضاسازی مناسبتهای اسلامی تقاضا داریم قبل از هر مساعدتی به هیأتهای، اخذ معرفینامه یا استعلامی از اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ملاحظه شود.