آوای شمال
  • گزیده اخبار :
  • جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷ , Friday 14 December 2018

    ابزار هدایت به بالای صفحه

    avayeshomal.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 99896
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۷ اسفند, ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۸
  • شما اینجا هستید :اخبار محمودآباد
  •   

    رئيس اداره شيلات محمودآباد و نور:

    دوره تخصصی طبخ آبزیان در محمودآباد برگزار می‌شود

    رئيس اداره شيلات محمودآباد و نور گفت: با هدف افزايش سرانه مصرف آبزيان و سلامت جامعه دوره تخصصی طبخ انواع آبزيان برای سرآشپزهای رستوران‌ها و هتل‌های در این شهرستان برگزار می‌شود.

    آوای شمال/ بهروز عمرانی در گفت‌وگو با خبرنگارما با بیان اینکه اداره شیلات در راستای وظیفه ذاتی خود و ترغیب مردم به استفاده از انواع ماهی و آبزیان در برنامه غذایی خانوار نخستین دوره تخصصی طبخ انواع آبزیان را در شهرستان محمودآباد برگزار می‌کند، افزود: این دوره هفتم اسفندماه با حضور سرآشپزهای رستوران‌ها و هتل‌ها و مجتمع‌های اقامتی سطح شهرستان برای فراگیری روش‌های گوناگون پخت ماهی و آبزیان برای این گروه و در برنامه غذایی گذاشتن و استفاده عموم مردم توسط این سرآشپزها، آموزش داده می‌شود.

    رئیس اداره شیلات محمودآباد و نور خاطرنشان کرد: قبلا جشنواره طبخ آبزیان برای خانم‌های خانه‌دار و کارمند شاغل در ادارات مختلف طی دو مرحله در اردیبهشت ماه امسال یکی در شهرستان نور و دیگری در محمودآباد توسط اساتید برجسته برگزار و افراد شرکت کننده روش‌های مختلف طبخ ماهی را به غیر از سرخ کردن فراگرفتند.

    این مسؤول تصریح کرد: شهرستان‌ محمودآباد با داشتن ۸۰ قطعه مزرعه گرمابی و ۶۹ قطعه آب‌بندان تحت کشت و پرورش آبزیان حدود هزار و ۱۰۰ هکتار را شامل می‌شود که سالانه بالغ بر ۳ هزار تن انواع ماهیان گرمابی را روانه بازار ماهی شهرستان و استان می‌کنند.

    عمرانی اضافه کرد: پنج مزرعه ماهیان سردآبی در اراضی جلگه‌ای سالانه حدود ۱۳۰ تن ماهی سردآبی تولید و روانه بازار می‌شود و هم اکنون یک مزرعه ماهیان خاویاری پرورشی با تولید سالانه ۳۰ تن گوشت و یک‌هزار کیلوگرم خاویار در حال پرورش انواع ماهیان خاویاری است.

    وی درباره مقدار صید و تعاونی پره شهرستان بیان کرد: از مجموع ۱۰ تعاونی پره زیر مجموعه این اداره تعداد دو تعاونی در حوزه شهرستان نور و هشت تعاونی پره مربوط به شهرستان محمودآباد بوده که بیش از ۷۰۰ نفر مستقیم در این تعاونی‌ها مشغول به کار بوده و از شروع فصل صید امسال تا پایان بهمن ماه بیش از ۴۶۰ تن انواع ماهی توسط این تعاونی‌ها صید شده است.

    رئیس اداره شیلات محمودآباد و نور اضافه کرد: از مجموع ۴۶۰ هزار و ۳۵۴ کیلوگرم صید انواع ماهی ۲۳۴ هزار و ۸۵۹ کیلوگرم ماهی سفید و ۲۱۲ هزار و ۳۴ کیلوگرم کفال و ۱۰ کیلو کپور دریایی و ۱۳ هزار و ۴۵۱ کیلو شگ ماهی بوده است که طی ۳ هزار و ۲۳۶ مرحله پره‌کشی توسط صیادان صید شده است.

    این مسؤول یادآور شد: این اداره با همکاری دو تعاونی پره برای حفظ ذخائر ماهیان استخوانی پروژه شیل گذاری(تکثیر طبیعی) را انجام دادند که حدود ۲ میلیون قطعه بچه ماهی در دریا رهاسازی شد و با توجه به استقبال گسترده تعاونی‌های شهرستان امسال در پنج نقطه از رودخانه‌ها و تعاونی‌های منطقه در فصل تخم‌ریزی پروژه شیل‌گذاری انجام می‌شود.

    عمرانی درباره برنامه‌های آینده صیادی بیان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی و مطالعات صورت گرفته از طرف سازمان شیلات ایران و اداره کل شیلات مازندران مقرر شد دو کلونی مشتمل بر ۱۸ مزرعه پرورش ماهی در قفس در آب‌های ساحلی شهرستان محمودآباد احداث شود که تاکنون تعداد پنج نفر متقاضی پرورش ماهی در قفس موفق به اخذ موافقت اصولی شدند و برای کنترل از قفس‌های دریایی یک اسکله پشتیبانی از قفس‌ها در محل صیدگاه خاویاری محمودآباد پیش‌بینی شده است.

    وی در پایان گفت: با توجه به افزایش جمعیت جامعه و کاهش ذخائر انواع ماهیان دریای خزر پرورش ماهی در قفس در اولویت این اداره است و از افراد علاقه‌مند به این روش درخواست می‌شود که چنانچه شرایط دریافت مجوز را دارند برای حفظ آینده غذایی و گسترش غذای سالم در جامعه به پرورش ماهی در قفس روی بیاورند.

    برچسب ها :

    نظرات