آوای شمال
  • گزیده اخبار :
  • پنج شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ , Thursday 22 August 2019

    ابزار هدایت به بالای صفحه

    avayeshomal.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 83635
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۳ مرداد, ۱۳۹۶ - ۰۷:۱۳
  • شما اینجا هستید :اجتماعی
  •   

    کشمش ملایر به عنوان محصولی ممتاز همواره در بازارهای داخلی و خارجی مورد توجه بوده است اما مدتی است به‌ سبب عدم توجه به تولید علمی این محصول، فرآوری‌های نوین، نبودن صنایع تبدیلی و عدم بسته‌بندی مناسب بازار صادرات این محصول رونق خود را از دست داده است.

    رونق ‌‌”طلای سبز‌” ملایر از دست رفت/کشمش ملایر دیگر خریدار ندارد

    آوای شمال/کشمش ملایر که دارای ارزش غذایی بی‌نظیر و‌ منحصر به فرد است در ایران و بسیاری از کشورهای جهان مورد استقبال و استفاده قرار دارد اما متاسفانه به دلیل عدم بسته‌بندی مناسب، نبود صنایع تبدیلی و فرآوری، این محصول از نظر اقتصادی با مشکل روبه‌رو شده و امروز طلای سبز ملایر در حال از […]

    آوای شمال/کشمش ملایر که دارای ارزش غذایی بی‌نظیر و‌ منحصر به فرد است در ایران و بسیاری از کشورهای جهان مورد استقبال و استفاده قرار دارد اما متاسفانه به دلیل عدم بسته‌بندی مناسب، نبود صنایع تبدیلی و فرآوری، این محصول از نظر اقتصادی با مشکل روبه‌رو شده و امروز طلای سبز ملایر در حال از دست دادن بازار‌های اروپایی و آسیای میانه است.

    با توجه به اینکه بهترین محصول انگور و‌ کشمش کشور در ملایر تولید می‌شود اما متاسفانه در سال‌های اخیر بارآوری و کیفیت فرآوری این محصول برای اینکه آماده صادرات شود علمی و مقبول نیست.

     علمی نبودن تولید کشمش دلیل اصلی از دست دادن بازار صادرات است

    نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ملایر با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل از دست دادن بازار‌های اروپایی‌ و آسیای میانه همین عدم فرآوری و علمی نبودن کیفیت فرآوری محصول کشمش است، گفت: هم باغداران باید تلاش کنند که این محصول را مطابق استاندارهای بین ‌المللی کشور‌هایی که کشمش ملایر به آنها صادر می‌شود تولید کنند و‌ هم وزارت جهاد با توجه به مسئولیتی که دارد با برگزاری کلاس‌های آموزشی به باغداران نحوه صحیح فرآوری کشمش را آموزش دهد.

    محمد کاظمی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی باغداران این است که هزینه‌های فرآوری و تهیه محصولات باغی با نرخ خرید محصولات  تطابق ندارد، گفت: با توجه به اینکه در بحث صادرات به ویژه صادرات کشمش نیز مشکل داریم لذا همه ساله باید به سمت پرداخت یارانه برای باغداران حرکت کنیم.

    وی اظهار داشت: با توجه به اینکه یک سوم جمعیت شهرستان ملایر معادل ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار نفر از طریق محصولات باغی ارتزاق می‌کنند هر سال که در بحث خرید این محصول دچار مشکل می‌شویم چراکه در واقع یک سوم جمعیت شهر ملایر دچار مشکل می‌شوند.

    وی با اشاره به تلاش‌های نمایندگان شهرستان در راستای تصویب پرداخت یارانه کشمش از سوی هیات دولت افزود: امیدواریم بتوانیم برنامه ریزی خوبی با معاونت مربوطه در وزارت جهاد برای آموزش و نحوه خرید محصولات باغی از کشاورزان داشته باشیم.

    نماینده مردم ملایر از قول مساعد وزیر جهاد کشاورزی برای پرداخت قسط دوم یارانه کشمش به باغداران خبر داد و افزود: براساس قول مساعد وزیر ظرف یک ماه آینده قسط دوم یارانه کشمش به باغداران ملایری پرداخت می‌شود.

    وی با بیان اینکه کل مبلغ یارانه در نظر گرفته شده برای کشمش در کشور ۶۰ میلیارد تومان است، گفت: از این میزان یک سوم سهمیه شهرستان ملایر است که در دو قسط به باغداران پرداخت می‌شود.

    وزارت جهاد کشاورزی مانع سوء استفاده از برند کشمش ملایر شود

    نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برند کشمش ملایر یک برند جهانی است، گفت: متاسفانه امروز سوء استفاده‌های زیادی از برند کشمش ملایر صورت می‌گیرد و خیلی از کشورهای‌ تولیدکننده این محصول، کشمش خود را با نام کشمش ملایر عرضه می‌کنند. اما ما متاسفانه آنطور که باید و شاید از برند و جایگاه ویژه کشمش ملایر استفاده نمی‌کنیم.

    وی بیان کرد: به اعتقاد من وزارت جهاد کشاورزی بر اساس مسئولیتی که دارد باید یک حرکت اساسی و‌ چشمگیر انجام دهد و قطعا می‌توانیم از دیگر سازمان‌های جهانی نیز در این راستا بهره ببریم.

    وی با بیان اینکه هم باغداران هم وزارت جهاد کشاورزی و هم دانشگاه ملایر که مرکز تحقیقات و فراوری محصول انگور شهرستان را به عهده دارد تا‌کنون نتوانستند اقدام موثری در این زمینه انجام دهند، گفت: در این راستا در شهرستان اقداماتی انجام شده اما کافی نیست و امیدواریم با اهتمام و جدیت بیشتر در راستای بهبود کیفیت فرآوری کشمش ملایر تلاش شود.

    بسته‌بندی کشمش ملایر  برای صادرات جاذبه ندارد

    نماینده مردم‌ ملایر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: علیرغم صادرات قابل توجه کشمش ملایر که سالیانه از این شهر صورت می‌گیرد دیده می‌شود که محصول کشمش را هنوز در بسته‌های ۵ کیلویی و ۱۰ کیلویی بسته ‌بندی می‌کنیم و این در حالی‌ است که تجار و خریداران اروپایی دیگر خریدار این بسته‌های بزرگ نیستند.

    کاظمی با اشاره به اینکه امروزه بسته بندی حرف اول را می‌زند و تبدیل به یک هنر شده است، گفت: امروزه بسته‌بندی باید به گونه‌ای باشد که برای خریدار جاذبه ایجاد کند.

    وی با بیان اینکه قطعا بسته‌‌بندی‌های زیر ۱۰۰ گرم و بالای ۱۰۰ گرم بسته‌بندی‌های قابل قبولی برای عرضه کشمش ملایر در بازارهای جهانی است، گفت: شهرستان ملایر در این زمینه موفق عمل نکرده و هنوز‌ بهترین محصول کشور و جهان با بسته‌بندی‌های غیر علمی و غیر قابل قبول در بازارهای داخلی و جهانی عرضه‌ می‌شود.

    کشمش بی دانه ملایر در کل کشور و جهان بی‌نظیر است

    غلامحسین تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ملایر اظهار داشت: با توجه به اقلیم خاص شهرستان از نظر آب وهوایی و حجم جغرافیایی، کشمش بی‌دانه ملایر دارای شهد ویژه‌ای است که این نوع کشمش را در کل کشور ایران و‌ جهان بی‌نظیر کرده‌ است.

    مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به منحصر به فرد بودن ارزش غذایی و مزه انگور ملایر در کل کشور و جهان گفت: با توجه به آزمایش‌هایی که از کشمش صادراتی ملایر انجام شده، هم اکنون برند کشمش ملایر به عنوان برند‌ جهانی در دنیا شناخته شده است.

    تقوی با اشاره به سوءاستفاده‌های برخی از کشور‌های دنیا به ویژه هندوستان که محصولات تولیدی خود را به نام مشابه کشمش، ملایر به فروش می‌رساند، افزود: ضروری‌ است مسئولان وزارت‌خانه جهاد کشاورزی و سازمان خواروبار جهانی، از ویژگی‌های جهانی و برند انگور و کشمش ملایر دفاع کنند.

    وی بیان کرد: در حال حاضر تحقیقات و اقدامات اولیه برای ثبت جهانی انگور ملایر در دست اجراست و کارهای لازم و کلیه برآورد‌های لازم نیز انجام شده است.

    صادرات مشتقات انگور و کشمش ملایر مورد توجه قرار گیرد

    تقوی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در شهرستان در زمینه انگور و‌ کشمش این است که ما در زمینه صادرات این محصول بیشتر به عنوان کشمش صادراتی فکر می‌کنیم، گفت: اگر به صادارت مشتقات انگور ملایر شامل سایه خشک،کشمش آفتابی، شیره و باسلق ، کشمش تیزابی وغیره در بسته‌بندی‌های کوچک‌تر و شکیل‌تر توجه شود قطعا ارزش افزوده بیشتری برای ملایر ایجاد می‌کند تا اینکه کشمش را به صورت فله‌ای و در بسته‌‌های بزرگ صادر کنیم.

    وی همچنین تصریح کرد: با ایجاد سردخانه‌های پیشرفته و صنایع فرآوری انگور ملایر علاوه بر افزایش میزان تازه خوری انگور در شهرستان و سایر شهرهای دیگر کشور و‌ جهان می‌توانیم انگور ملایر را برای مدت بیشتری نگهداری کنیم.

    رئیس جهاد ملایر همچنین از ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی و کارخانه‌های تولید نوشابه‌های میوه‌ای گاز‌دار و آب‌انگور، عصاره‌ انگور و غیره و جذب سرمایه‌گذار در این راستا اشاره کرد ‌‌و افزود: در سال‌هایی که میزان تولید انگور و کشمش شهرستان بالا است لازم است از سوی مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در زمینه افزایش صادرات اقدامات مطلوبی انجام شود.

    وی با اشاره به رتبه برتر شهرستان در زمینه محصولات کشاورزی و باغی به ویژه انگور و‌ کشمش، عدم وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی را عمده‌ترین مشکل در شهرستان برشمرد و با اشاره به نقش اثرگذار و سازنده صنایع تبدیلی و تکمیلی در توسعه بخش کشاورزی تصریح کرد: یکی از بهترین روش‌های توسعه اشتغال و افزایش درآمد‌های غیر کشاورزی در مناطق روستایی ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی است.

    مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی یکی از موثرترین راهکار‌ها در زمینه کاهش حجم ضایعات کشاورزی بشمار می‌رود، گفت: ایجاد این صنایع یکی از سودمندترین ارتباطات بین بخش کشاورزی و صنعت است.

    ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی در ملایر ضروری‌ است

    تقوی افزایش اشتغال، توسعه صادرات، ایجاد ارزش افزوده، کاهش ضایعات، افزایش سطح تولید و افزایش مزیت رقابتی در صادرات را از مزایای ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی بیان کرد.

    وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی ملایر زیر کشت انگور است، گفت: سالیانه ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار تن انگور از باغات ملایر برداشت می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد انگور تولیدی شهرستان به مشتقات انگور شامل آبغوره، شیره، سرکه، باسلق و… تبدیل می‌شود، گفت: ۷۵ درصد مابقی انگور تولید شده در شهرستان به کشمش صادراتی تبدیل می‌شود.

    رئیس جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه هم اکنون ۶۰ درصد از انگور تولیدی استان مربوط به ملایر است، گفت: ملایر در زمینه تولید کشمش رتبه دوم کشور و در زمینه تولید انگور نیز رتبه ششم کشور را به خود اختصاص داده است‌.

    وی با اشاره به اینکه سالیانه معادل ۴۵ هزار تن کشمش صادراتی در ملایر تولید می‌شود، گفت: بیشتر کشمش شهرستان به کشور‌های حوزه خلیج فارس، عراق، اوکراین، روسیه، آلمان، قزاقستان، امارات، اسپانیا و افغانستان صادر می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های جهاد کشاورزی ملایر داربستی نمودن باغات انگور ملایر است، گفت: در حال حاضر ۱۰۰هکتار ازباغات انگور شهرستان به صورت داربستی است و در صورتی که سرما به آن آسیب نزند و کاهش تولید نداشته باشیم درآینده نزدیک میزان بیشتری از باغات شهرستان را به صورت کشت داربستی داریم.

    رئیس جهاد کشاورزی ملایر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ‌افزایش صادرات به کشور‌های مصرف کننده این محصول از وظایف مسئولان کشوری و وزارت خارجه کشور است که با انجام رایزنی و برقراری ارتباط بهتر با سایر کشور‌ها زمینه افزایش صادرات به آن کشور‌ها را فراهم کنند.

    وی بالا بردن کیفیت محصولات باغی اعم از انگور، کشمش و سایر مشتقات زیر مجموعه آن، جلوگیری از بروز آلودگی به محصولات کشاورزی، بسته‌بندی مناسب با استاندارد‌های بین المللی و غیره را از وظایف کشاورزان، باغداران و‌ مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن ادارات سایر استان‌ها و شهرستان‌ها در زمینه افزایش‌ صادرات عنوان کرد.

    تقوی بیان کرد: هم اکنون با توجه به تولید بیش از ۱۳۰ نوع انواع انگور در شهرستان ملایر که از این تعداد ۱۲ نوع‌ یاقوتی، کشمش بی‌دانه، فرخی، عسگری و غیره عمدتا بیشتر تولید می‌شود، گفت: ایجاد پژوهشکده انگور ملایر گامی موثر در تولید اقلام جدید و برنامه ریزی علمی در این زمینه است.

    کشمش مهم‌ترین محصول صادراتی گمرک ملایر است

    رئیس گمرک ملایر نیز با اشاره به اینکه کشمش بیشترین حجم صادرات شهرستان ملایر را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: سال گذشته میزان ۲۶ هزار و ۴۶۱ تن کشمش به ارزش دلاری ۴۵ میلیون و۷۳۲ هزار و ۷۳۰ دلار و ارزش ریالی ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از شهرستان ملایر صادر شده است.

    نعمت فتحی بیان کرد: در سه ماهه امسال ۶ هزارتن کشمش به ارزش دلاری بیش از ۱۰ میلیون دلار و ارزش ریالی ۳۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از ملایر صادر شده است.

    به گزارش خبرگزاری تسنیم از ملایر کارشناسان معتقدند با افزایش کیفیت کشمش تولید شده از میزان ضایعات آن کاسته می‌شود و‌همچنین با سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات و استفاده از دستگاه‌‌ها و تجهیزات فرآوری پیشرفته و ارتقاء بسته‌بندی، قدرت رقابت با محصول کشمش خارجی افزایش می‌یابد که این امر در شرایط کنونی برای تصاحب بازار جهانی ضروری است و موجب رشد اقتصادی باغداران و ارزآوران برای اقتصاد استان و شهرستان ملایر می‌شود.

    باتوجه به اینکه کیفیت کشمش صادراتی ملایر به صورت فله‌ای به سبب نبود نظارت در صنعت بسته‌بندی چندان چشمگیر نیست و هم اکنون کیفیت بسته‌بندی ملایر شرایط مطلوبی ندارد لازم است مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی وزارت جهاد کشاورزی با ارائه راهکارهای مطلوب در راستای ایجاد بسته‌بندی‌های کوچکتر و شکیل‌تر محصول کشمش ملایر، برای خریداران جاذبه ایجاد کرده و به دنبال رشد و توسعه و ارتقای جایگاه کشمش و جهانی شدن برند انگور ملایر باشیم.

    برچسب ها :

    نظرات