آوای شمال
  • گزیده اخبار :
  • یکشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ , Sunday 22 September 2019

    ابزار هدایت به بالای صفحه

    avayeshomal.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 72305
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۶ اردیبهشت, ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۴
  • شما اینجا هستید :ایران و جهان
  •   

    یک مسئول سازمان غذا و دارو درباره باید و نبایدهای مصرف چای کله‌مورچه‌ای توضیح داد.

    “چای کله‌مورچه‌ای” بخوریم یا نخوریم

    آوای شمال/نسترن محمدی ــ رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با اشاره به طعم‌دهنده‌های افزوده‌شده به چای، آنها را به دو صورت طبیعی یا مشابه طبیعی دسته‌بندی کرد و اظهار داشت: هر دو نوع اینها بر مبنای مقررات ملی و بهداشتی و اخذ مجوزهای بهداشتی، مورد مصرف […]

    آوای شمال/نسترن محمدی ــ رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با اشاره به طعم‌دهنده‌های افزوده‌شده به چای، آنها را به دو صورت طبیعی یا مشابه طبیعی دسته‌بندی کرد و اظهار داشت: هر دو نوع اینها بر مبنای مقررات ملی و بهداشتی و اخذ مجوزهای بهداشتی، مورد مصرف کارخانه‌های تولیدی قرار می‌گیرند.

    نسترن محمدی با اشاره به تولید چای سیاه به دو صورت .C.T.C و ارتدکس بهارقام قلم، شکسته، باروتی و خاکه اظهار داشت: چایی که با توجه به شکل فیزیکی از سوی تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی به نام چای کله‌مورچه‌ای معروف شده است نوعی از چای سیاه است که با روش فرآوری توسط دستگاه‌هایی که برای خرد کردن برگ چای استفاده می‌شود به‌شکل ریز و گرانوله در می‌آید که همین امر و سطح تماس بیشتر آن با آب موجب می‌شود رنگ‌دهی این نوع چای بیشتر از انواع دیگر باشد.

    وی افزود: بیش از نیمی از مصرف چای سیاه در جهان چای  .C.T.C بوده و در ایران نیز جهت تولید چای‌های کیسه‌ای از این نوع چای استفاده می‌شود، لذا کارخانه‌هایی اجازه افزودن طعم‌دهنده به چای‌های تولید خود را دارند که از امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامه‌های پیش‌نیازی (PRP) بالای ۹۰۰ برخوردار باشند.

    محمدی در بخش دیگر سخنانش  هر نوع رنگ حتی خوراکی به چای را غیرمجاز و ممنوع برشمرد و تصریح کرد: کارشناسان اداره‌کل و معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور و مسئولین فنی به‌طور مستمر بر واحدهای تولید کننده این محصولات نظارت  می‌کنند تا از رعایت ضوابطی مثل  فلزات سنگین، باقی‌مانده سموم و مایکوتوکسین‌ها در محصول نهایی اطمینان حاصل کنند.

    محمدی از مصرف‌کنندگان خواست ضمن دقت در  موارد درج‌شده به‌روی برچسب محصول مانند شماره پروانه ساخت محصولات داخلی؛ آمار چای‌های وارداتی و تولید داخل را در سایت سازمان غذا و دارو به‌نشانی WWW.FDO.GOV.IR مشاهده کنند.

    رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از تولید داخل، مجوز بهداشتی واردات چای سیاه صرفاً برای اوزان بالای ۱۰کیلوگرم صادر می‌شود.

    برچسب ها :

    نظرات