آوای شمال
  • گزیده اخبار :
  • چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ , Wednesday 22 November 2017

    ابزار هدایت به بالای صفحه

    avayeshomal.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 51155
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۲۹ فروردین, ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹
  • شما اینجا هستید :اخبار استان > اخبار برگزیده
  •   

    سهم مازندران در اقتصاد مقاومتی-4

    مازندران و ظرفیت‌های پیدا و پنهان در زمینه تولید دام و طیور/ استانی که باید به صادرات بیاندیشد

    تولید مرغ لاین کشور و نیز رتبه برتر در زمینه تولید جوجه یک روزه مازندران را به برترین استان در زمینه طیور تبدیل کرد.

    آوای شمال/ در ادامه برشماری سلسله قابلیت‌های مازندران در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی، به ظرفیت‌های مازندران در زمینه تولید دام اشاره می‎کنیم.

    در حال حاضر وضعیت تولید دام در مازندران نشان می‌دهد که این استان ۶/۶ میلیون واحد دامی دارد و میزان تولیدات دامی استان مازندران ۹۲۶ هزار تن است.

    تولیدات دامی مازندران شامل شیرخام ۵۷۰ هزار تن، معادل ۵۵ درصد تولید کشور و مقام چهارم کشور در این زمینه در اختیار مازندران است.

    در تولید گوشت قرمز استان در رتبه پنجم کشور قرار داشته و ۶۳ هزار تن از ظرفیت تولیدی کشور را از آن مازندران است.

    در تولید گوشت سفید، مازندران با تولید ۲۱۵ هزار تن و معادل ۱۲ درصد از ظرفیت کشور، مقام اول این بخش را به خود اختصاص داد.

    مازندران یکی از مراکز مهم تولید عسل ایران است که با تولید سالانه ۴ هزار تن در تولید این محصول، رتبه چهارم کشور را متوجه خود کرده است.

    ظرفیت های مناسبی در تولید تخم‌مرغ خوارکی در این استان وجود دارد، حالا چرا از این ظرفیت استفاده نمی‌شود در موارد دیگر در این ارتباط امکان بحث وجود دارد. ولی با این حال، ۱۴ هزار تن سالانه تخم‌مرغ در مازندران تولید می‌شود و استان در این بخش رتبه ۱۳ کشور را در اختیار دارد.

    مازندران بعنوان بهترین زیستگاه طیور در کشور به حساب می‌آید، به همین خاطر تنها مرغ‌لاین کشور در این استان قرار دارد.

    مرغ‌لاین مازندران دارای هفت واحد اجداد به ظرفیت ۲۵۷ هزار قطعه با نژادهای مختلف است که برخورداری از ۲۰۵ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت بالغ بر ۶/۹ میلیون قطعه، از مختصات این واحد تولیدی است.

    همچنین ۱۷ واحد مرغ تخم‌گذار فعال در سطح استان به ظرفیت ۵۸۹ هزار قطعه، دو هزار ۲۳۸ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت اسمی هر دوره ۳۶ میلیون قطعه و نیز دارای ۳۹ واحد کارخانه جوجه‌کشی با ۵۹۰ دستگاه، تولید جوجه یک روزه استان سالانه حدود ۲۳۸ میلیون قطعه معادل حدود ۳۰ درصد تولید کشور، مازندران مقام اول در این بخش را در انحصار خود دارد.

    آمارهای ذکرشده مربوط به وضعیت کنونی و عمدتاً تا پایان سال ۹۴ است و در سال “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” که در آن باید شکوفایی ظرفیت‌های داخلی از طریق حمایت‌های همه‌جانبه از فعالان تولیدی در رأس امور مسئولان قرار گیرد، انتظار بر افزایش چشم‌گیر این آمارها می‌رود.

    در حال حاضر، هیچ واحد تولیدی فعال در عرصه دام مازندران را نمی‌توان سراغ آورد که بدون مشکلات تهدیدگر مشغول فعالیت شکننده نباشد. بدین‌ جهت، امیدها در این صنعت، معطوف اقدامات مسئولان مازندران شده تا در راستای نامگذاری امسال بتوانند به رونق هرچه بیشتر کسب و کار خود، که رفع محدودیت‌ها برای افزایش ظرفیت تولیدی و ایجاد اشتغال بیشتر است، دست یابند.

    در ادامه سلسه گزارش‌های معرفی ظرفیت‌های بخش تولید در استان مازندران، به ظرفیت بخش شیلات در گزارش بعدی خواهیم پرداخت.

    برچسب ها :

    نظرات