آوای شمال/ تازهترین مورد از تیراندازیهای نیروهای پلیس آمریکا به سمت شهروندان سیاهپوست این کشور، بار دیگر جنجالبرانگیز شده و به شکلگیری تظاهراتهایی در ایالت مینهسوتا منجر شده است.
دامنه اعتراضات پس از آن گسترش یافت که گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه پلیس در حالی به این فرد شلیک کرده که او بازداشت شده و دست بند به دست داشته است.
شاهدان میگویند به هنگام تیراندازی جمعیت زیادی در محل حضور داشته و پلیس برای متفرق کردن آنها از مواد شیمیایی استفاده کرده است.
مقامات محلی تاکنون از اعلام رسمی نام و مشخصات قربانی خودداری کردهاند، اما رسانههای «مینیاپلیس» بر اساس اظهارات اعضای خانواده و شاهدان، وی را «جیمر کلارک» معرفی کردهاند.
شبکه سیبیاس مینیاپلیس گزارش داده است که چندین شاهد از نزدیک این حادثه را دیدهاند و میگویند افسر پلیس پس از دریافت گزارشهایی از وقوع درگیری خانگی، کلارک را بازداشت کرده، به وی دست بند زده و سپس او را بر زمین کوبیده است.
«تتو ویلسون» از ساکنان شهر به «انجمن پیشرفت رنگین پوستان» مینیاپلیس گفته است: «این مرد جوان روی زمین خوابیده بود و اصلا مقاومت نمیکرد. دو افسر قربانی را که روی زمین خوابیده بود محاصره کرده بودند و یکی از افسرها تلاش کرد تا دور جیمر را بپوشاند، که من ناگهان صدای شلیک تیر شنیدم.»
با این حال پلیس ادعا کرده است که بر اساس تحقیقات اولیه این فرد دستبسته نبوده، اما هنوز بررسیها در این مورد کامل نشده و نمیتوان جمعبندی دقیقی ارائه کرد.
«نکیما لوی پوندی» رئیس انجمن پیشرفت رنگین پوستان مینیاپلیس با بیان اینکه افسر خاطی باید از کار خود اخراج شود و تحت تعقیب قضایی قرار گیرد، میگوید مقامات محلی هم باید عذرخواهی کنند.
پلیس و سخنگوی مرکز پزشکی «هنپن کانتی» اعلام کردهاند که فرد سیاهپوست تحت درمان است، اما از اعلام وضعیت سلامت وی خودداری کردهاند.
در پی این حادثه، معترضان عصر یکشنبه به خیابانها آمده و خواستار برخورد با عاملان این تیراندازی شدند. شرکتکنندگان در این تظاهرات، که به ابتکار جنبش «جان سیاهپوستان ارزش دارد» برگزار شد، با حضور در برابر یک ایستگاه پلیس خواستار ورود به آن بودند.
معترضان همچنین پارچهنوشتههایی حمل میکردند که روی آنها شعارهایی در محکومیت نژادپرستی و بیعدالتی در حق سیاهپوستان نوشته شده بود.
از تابستان سال گذشته که یک افسر پلیس در شهر «فرگوسن» مایکل براون نوجوان سیاهپوست را به ضرب گلوله کشت، این گونه حوادث در کانون توجه رسانهها قرار گرفته و تظاهراتهای متعددی نیز در اعتراض به آنها انجام شده است.
بر اساس آمارها، نیروهای پلیس آمریکا تقریبا هر روز دستکم یک نفر را در سرتاسر این کشور میکشند.